LOCAL FARMING, NO HARMING

De organisatie OSP  the green book  eten en drinken  evenementen  werken bij osp

The
Book
Green
klik hier voor het laatste nieuws!
info
Groene doelstellingen

 

In alles wat we doen in onze restaurants, staat smaak op de eerste plaats. Om dat te bereiken werken we met verse, eerlijke en pure grondstoffen. Bij voorkeur uit de regio en indien mogelijk biologisch. Om onze restaurantbezoekers meer achtergrondinformatie te geven over de gezonde en duurzame aspecten van onze producten, plaatsen we in al onze restaurants icoonkaartjes bij onze gerechten. Bijvoorbeeld het biologisch-icoon om aan te geven dat een gerecht biologisch is. Of het regionaal-icoon op onze gerechten om aan te geven dat sprake is van een streekproduct. Op deze wijze kan iedere gast een bewuste keuze maken op basis van wat men zelf belangrijk vindt.

Goede berichten!

Bijen zijn super belangrijk voor onze natuur en onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is van groot belang om onze leefomgeving zo ‘bijvriendelijk’ mogelijk te maken.

Het gaat gelukkig steeds beter met het insect. De sterfte onder de bijenvolken in Europa lag in de winter van 2012-2013 tussen de 6% (Noorwegen) en 14% (Portugal) en dat was de laagste score sinds de start van het jaarlijks onderzoek in 2007 ☺

Nederland telt ongeveer

7000 imkers.

 

Kijk ook op bijenhouders.nl

en bezoek eens een open huis

bij een imker.

 

The
Green
B
ook
 Groene doelstellingen
 Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)  Fira  Inkoop indicatoren OSP  De kringloop methodiek / Cradle to Cradle  100% natuurlijk  Biologisch  Eaternity
Duurzaamheidsplan mvo verklaring

Downloads

Fira

Het FIRA Platform is gericht op inkopende organisaties die serieus aan de slag willen gaan met ketenverantwoordelijkheid. Het platform heeft de ISO 26000 én de GRI (Global Reporting Initiative) als basis.

 

Met behulp van het FIRA Platform kunnen inkopers de duurzaamheidsprestaties van leveranciers vergelijken. Inkopers krijgen informatie over de mate waarin de leverancier duurzaamheid in zijn bedrijfsprocessen heeft vastgelegd en over de duurzaamheidsprestaties.

 

Het FIRA Platform wil bedrijven aanmoedigen hun eigen ambities te definiëren en een duurzaam groeipad te kiezen. Hiervoor maken zij gebruik van zogenoemde ‘zegels’, te weten Brons, Zilver, Goud en Platina.

 

OSP heeft op basis van het ontwikkelmodel in het FIRA Platform nu alle significante economische, milieu en sociaal gerelateerde onderwerpen in kaart gebracht. Daarbij heeft OSP de mening van haar belanghebbenden meegenomen. Goede dienstverlening, direct verbonden met goed werkgeverschap, zijn significante onderwerpen voor OSP. Daartoe behoren de ontwikkeling en training van het personeel en de aandacht voor optimale werkomstandigheden. Hieronder vallen veiligheid op het werk en gelijke behandeling en kansen voor alle personeelsleden. Naast goed werkgeverschap spelen significante onderwerpen zoals het eerlijke zaken doen en business integriteit ook een belangrijke rol.

OSP is een bedrijf dat zich realiseert dat voor een Gouden status veel werk moet worden verzet. Daarom rapporteert OSP  ook over haar verbeterplannen. Blijvend de dialoog aangaan met de belangrijkste stakeholders hoort daar natuurlijk bij.

Het is van belang om MVO enerzijds nog beter te verankeren in de bedrijfsvoering en anderzijds om te investeren in de juiste duurzame ontwikkelingen die aansluiten bij de verwachtingen van haar stakeholders. Dit betekent in de praktijk dat OSP continue onderzoekt hoe de bedrijfsvoering duurzamer kan.

 

In samenwerking met Hocras heeft OSP de belangrijkste  en meest relevante indicatoren benoemd waarmee het gehele assortiment bij onze opdrachtgevers kan worden gespecificeerd. Wij onderscheiden een 4-tal indicatoren:

 

- Maatschappelijke verantwoord

- Biologisch

- Diervriendelijk

- Aangepaste voeding

 

Per locatie kunnen wij specificeren welke percentage aan indicatoren is afgenomen. Dat kan overigens ook op artikelniveau. Een mooie graadmeter om tezamen met onze opdrachtgevers het assortimentsbeleid samen te stellen.

inkoop indicatoren osp
Ambassadeurs van de Groene revolutie

De ambassadeurs van de Groene Revolutie binnen OSP zijn niet zo maar ambassadeurs!

De groep vertegenwoordigt liefhebbers van duurzame producten uit alle gelederen binnen onze organisatie. 12 keer per jaar komen de ambassadeurs samen om de voortgang en de initiatieven van het OSP duurzaamheidplan te bespreken. Daar waar nodig worden de ideeën fijn geslepen en worden ‘best practices’ met elkaar uitgewisseld.  OSP is trots op dit positieve en vruchtbare initiatief. Voor 2015 staan er vele nieuwe implementaties van (non) food producten op stapel.

 

Fira certificaat

Downloads

inkoop indicatoren

Downloads

100% natuurlijk 
We vinden het belangrijk dat onze gasten proeven aan échte en pure smaken. We werken daarom voor al onze huisgemaakte producten met verse ingrediënten. We gebruiken zo min mogelijk toevoegingen (additieven) en als we een toevoeging nodig vinden, kiezen we voor een natuurlijke variant. Dit betekent dat onze gerechten voor bijna 100% vrij zijn van synthetische stoffen. Zo behouden we de oorspronkelijke smaak van het product.
Biologisch 
Bij biologische producten proef je de échte, volle en pure smaak van het product. Biologische ingrediënten zijn geteeld met respect voor de natuur, zonder kunstmatige toevoegingen of –hulpmiddelen en zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Waar het kan kiest OSP voor biologisch. Onze thee, koffie, zuivel en kaassoorten zijn het hele jaar door biologisch verkrijgbaar. Daarnaast hebben we afhankelijk van wat de markt te bieden heeft een wisselend assortiment biologische producten, waaronder fruit en groenten.
EATERNITY In samenwerking met het bedrijf Eaternity uit Zwitserland heeft OSP haar recepturenbank gekoppeld aan het softwarepakket van Eaternity om snel en eenvoudig per samengesteld gerecht de allergenen te kunnen vaststellen. Deze samenwerking is meer dan vooruitstrevend te noemen aangezien dit pakket ons ook de mogelijkheid biedt om de CO2 uitstoot per gerecht te bepalen, waardoor je in theorie je menuplanning zou kunnen af stemmen op een zo laag mogelijke CO2 uitstoot.

Office Service Partners BV

Produktieweg 1

3401 MG IJsselstein

+31 (0)85 4855 000

+31 (0)85 4855 099

 

ABN Amro 46 349 2579

KVK Amsterdam 50 113 194

IBAN: NL58ABNA0463492579

BIC: ABNANL2A33

 

 

Contact